KALENDAR KULIAH PENGAJIAN SURAU AN-NUR

Saturday, April 11, 2009

Hadiah Untuk Madihah!


Alhamdulillah. Allah SWT memberi kekuatan 3 hari untuk saya siapkan manuskrip setebal 105 muka (menjadi 130 muka selepas tambah gambar) ini. Satu catatan rekod buat saya selama menulis buku. Saya mendoakan diri saya sendiri, jika begitu tak ada alasan Ummu SIAPKAN TESIS!!!!!

Ada rahsia yang amat penting buat pembaca, jika anda tidak membeli buku ini, anda akan rugi tidak mengetahui rahsia ‘misteri’ kekuatan Madihah menjadi ’seseorang; sekarang ini. Boleh dapatkannya melalui saya sendiri (0136979697) atau melalui penerbitnya di HijjazGroup.

Memetik kata-kata di belakang kulit buku:

Si ayah bergelut dengan gelombang.
Si ibu bergelumang dengan perit harian.
Lantas si anak menyemat tekad untuk terus berjuang melepaskan mereka dari kesengsaraan.

Kesempitan hidup yang menyesakkan nafas tidak pernah sekalipun mematahkan semangatnya untuk berjaya. Malah itulah tangkal dan azimat yang menjadi bekalan untuknya mengatur langkah, mencari permata yang tak ternilai harganya – ILMU! Menyalin semula sebuah kamus dengan tulisan tangan sendiri kerana tak punya wang untuk membelinya. Sering berpuasa menahan lapar dan dahaga demi untuk menjimatkan belanja. Menahan keinginan hati untuk memiliki barang-barang sendiri. Bukan senang mencapai bintang. Namun, tiada yang mustahil dalam kehidupan. Kepada Allah dia menyandarkan harapan. Agar diberi kekuatan dan ketabahan untuk meneruskan cabaran hidup. Semoga diberi kesempatan untuk membalas keringat dan jasa ayah bonda.

Tekad si anak bukan mainan kerana di hujungnya adalah permulaan kepada sebuah KEJAYAAN!

Sumber
: http://ummuhani.com/?p=690

No comments: